adele albumcoverDen engelske sangerinnen og popstjernen Adele er norgesaktuell. Jubelen sto i taket hos norske fans da det ble klart at hun kommer til Norge for å holde konsert i Telenor Arena 1. mai 2016.

Sangerinnen og låtskriveren Adele har erobret verden med sin flotte singel, Hello. I høst ble det klart at den engelske artisten kommer til Norge og Telenor Arena i Oslo. Vi har sett på artistens bakgrunn og hva som har gjort henne så populær. Hva vi fant var en artist med et helt unikt talent som langt fra vokser på trær.

Lang fra et Idol-produkt
Adele Laurie Blue Adkins har rukket å fylle 27 år og er i dag ansett som en av verdens største popstjerner. Hun ble uteksaminert fra BRIT School for Performing Arts and Technology i 2006, og fikk raskt en platekontrakt med XL Recordings, etter at en venn postet en demo av henne på Myspace samme år. I 2007 mottok hun Brit Awards “Critics ‘Choice” award og vant BBC Sound of 2008. Hennes debutalbum, 19, ble utgitt i 2008 til kommersiell og kritisk suksess. Den er sertifisert til sju ganger platina i Storbritannia, og dobbel platina i USA. En opptreden hun gjorde på Saturday Night Live i slutten av 2008 styrket karrieren hennes betraktelig i USA. På den 51. Annual Grammy Awards i 2009, mottok Adele utmerkelser for Best New Artist og Best Female Pop Vocal Performance. Adele er altså langt fra et Idol produkt, men har klart å jobbe seg dit hun er i dag, helt på egen hånd.

Fikk synge Bond sang
Adele ga ut sitt andre studioalbum, 21, i begynnelsen av 2011. Albumet ble godt mottatt kritikerne og overgikk suksessen debutalbumet hadde gitt henne. Albumet ga henne nok en gang en rekke prestisjefylte priser i 2012, inkludert Årets Britiske pop-album og hele seks Grammy-priser. Hennes andre album solgte til 16 ganger platina i Storbritannia, og ble dermed det fjerde mest solgte albumet i Storbritannia gjennom tidene. I USA holdt «21» topplasseringen over solgte album lenger enn noe album siden 1985. Albumet har til sammen solgt 30 millioner eksemplarer på verdensbasis.

Tjener fortsatt penger på fysiske album
Neste sommer kommer altså Adele til Norge, som en av få artister som fortsatt tjener penger på fysiske album. Da hennes tredje album «25» ble sluppet i USA denne høsten solgte albumet hele 700.000 CD’er på kun to dager. Til og med Justin Bieber fremstår som en liten gutt i forhold til Adele når det kommer til salg av fysiske album.