Dansebandmusikk handler mye om å skape god stemning på dansegulvet. Tekstene er ofte hverdagslige eller handler om kjærlighet og lykke. Musikken er folkelig, men folkelig musikk bidrar til en avslappet og god stemning, og det er en av årsakene til at denne musikkstilen er så populær. Dette er lett og ukomplisert musikk som man kan danse til.

amunds

Selv om dansebandmusikk er populært i Norge, er det ikke alle danseband som slår igjennom og blir en suksess. Dansebandet Amunds besto av Amund Granli, Arne Olav Mehlum, Kjell Arne Dokken, Kolbjørn Skinnes og Tor Dokken. Bandet spilte sammen fra 2007-2008, og spilte både selvlaget musikk og variert dansemusikk fra andre band. Bandet kom fra Flå, og Amund Granli var en av arrangørene til Dansegallaen på Flå i 2014. Bandet hadde én sang som ble en hit. Sangen het “Sommar og sol”.

Mange andre danseband deler skjebne med Amunds, og noen ganger kan det være vanskelig å si hvorfor et band ikke slår gjennom. Et band kan lage gode sanger, og være dyktige live, men likevel har man ingen garanti for å slå igjennom som plateartist. De fleste danseband tjener pengene sine på å spille live, men dersom man er et nytt og ukjent band, kan det være vanskelig å få spillejobber. En annen årsak til at band ikke slår gjennom, kan være at medlemmene i bandet har mye annet å gjøre, og ikke har tid til å ta så mange spillejobber.

Dansebandsjangeren er ganske unik for Skandinavia, selv om flere av bandene også har slått gjennom i andre land. Dersom man gjerne vil vite mer om Amunds, eller vil høre den ene hiten de hadde, kan man gå inn på youtube. Der finner man også mye annen dansebandmusikk, både fra kjente band og fra mer ukjente band som aldri slo igjennom.