Man kan diskutere hvilke popgrupper som er beste, men de fleste vil si seg enige i at The Beatles er en av de viktigste popgruppene gjennom historien. De har fortsatt rekorden for antall førsteplasser på hitlistene i USA, med 20 sanger, og er den mestselgende popgruppen noensinne.

bee geesBee Gees er en britisk popgruppe, som ble dannet av brødrene Gibb. De tre brødrene Barry, Robin og Maurice utgav sin første singel i 1963. Brødrene var opprinnelig fra Isle of Man, men flyttet til Australia i 1958. Etter sin første singel, utgav de to album i tidsperioden 1965-1966, samt en rekke singler. Musikken var Beatels-inspirert og ble godt mottatt i Australia. Året etter siste albumutgivelse flyttet brødrene til London, hvor de skrev platekontrakt med Playdor Records. Robin sluttet 1 1969, da han heller ville satse på en solokarriere. I 1970 kom Robin tilbake i gruppa.

abba

ABBA er det mest suksessfulle bandet fra Skandinavia. De var aktive i årene 1972 til 1982, og er en av verdens mestselgende popgrupper, bare slått av The Beatles. Totalt har ABBA solgt mer enn 360 millioner album. Bandet laget mange stor hits, blant annet “Dancing Queen”. De deltok også i Melodi Grand Prix, der de vant den internasjonale finalen med sangen “Waterloo”.

genesisGenesis er en annen gruppe som har solgt veldig mange album. I begynnelsen besto bandet av Peter Gabriel, Tony Banks, Anthony Phillips, Chris Stewart og Mike Rutherford. De startet opp i 1967, og spilte progressiv rock. Etter å ha byttet trommeslager tre ganger, endte de opp med Phil Collins på trommer. Han tok over som sanger da Peter Gabriel forlot gruppa.

Fleetwood Mac er en annen gruppe som har hatt stor innflytelse på musikken. De startet i 1967, og har til og med fått en stjerne på Hollywood Walk of Fame.