Det vil alltid være en viss uenighet om hvem som er de beste rapperne gjennom tidene. Men noen store navn skiller seg ut, noen fordi de har hatt kommersiell suksess, andre fordi de har bidratt til å utvikle musikksjangeren. Ikke uventet kommer de største rapperne fra USA, og her skal vi ta for oss noen av dem.

Eminem

Med fødenavn Marshall Bruce Mathers, III blir Eminem regnet av mange som den aller største mannlige rapperen. Han har solgt mer enn 300 millioner album, mer enn noen andre hip-hop artister. Eminem banet også veien for rappere av andre kulturer, og har gjort at rappe-miljøet i dag er mer mangfoldig.

2Pac

Tupac, eller 2Pac, er også en rapper med stor kommersiell suksess. Han har solgt mer enn 75 millioner album. Dessverre døde Tupac veldig ung, i en alder av 25 i 1996. Men han rakk allerede å bli én av verdens best selgende rappere.

Dr. Dre

Et annet navn som også blir nevnt som en av de virkelig store er Dr. Dre. Han er ikke bare rapper, men også musikkprodusent og entreprenør. Han har påvirket mange andre artister innen sjangeren. Etter en aktiv rappe-karriere siden 1984, har han også produsert album til artister som 50 Cent, Kendrick Lamar, Snoop Dogg, 2Pac, Eminem osv.

50 Cent

Det finnes også rappere som har mange talenter. De startet med rapping og musikk, men har siden utvidet sin karriere. Det er også mange rappere som blir produsenter og hjelper andre musikere. En av de store innen denne kategorien er 50 Cent. Han er rapper, skuespiller, entreprenør, investor, produsent og har regissert filmer og TV-serier.

Snoop Dogg

Flere mannlige rappere har også gjort suksess utenfor musikken, og har blitt kjente navn blant folk som ikke engang hører på rap, i form av skuespillere. Én av disse er Snoop Dog. Med hele 15 studio album siden 1993 så er ikke Snoop en fremmed blant rapper-fansen, men mange andre kjenner han også fra The Wash, Starsky & Hutch og Turbo, blant andre.

De beste kvinnelige rapperne

Mange kvinner har også hevdet seg innen rap. Missy Elliot er uten tvil et av de store navnene. Hun er svært allsidig, og har gjort seg bemerket både som komponist, rapper, sanger og regissør av musikkvideoer. Hun har også gjort større kommersiell suksess enn noen andre kvinnelige rappere, og har fått platinaplate for seks album.

Queen Latifah har skrevet noen fantastiske tekster. Hun har også gjort mye for likestilling innen rap, og har kjempet for respekt for kvinnelige artister.

En annen kvinnelig rapper som har oppnådd stor suksess, er MC Lyte. Hun endret oppfatningen av kvinnelige artister. Lauryn Hill regnes også som en av de aller beste kvinnelige rapperne.