Dansebandmusikk er veldig populært i Norge og Sverige. I starten var de fleste bandene svenske, men etter hvert dukket det også opp norske band som spilte den typisk svenske musikkstilen. Disse bandene sang noen ganger på svensk, men snart ble det populært å synge dansebandmusikk på norsk. Noen band oversetter svenske tekster til norsk, men mange band lager sine egne sanger.

Fryd & Gammen 01

Dansebandet Fryd & Gammen startet i 1970, og var et av de første norske bandene i denne sjangeren. Opphavsmannen var Jan Erik Aaserud. Bandet opprinnelige medlemmer kom fra Akershus og Oppland. Som mange andre danseband, hadde bandet mange forskjellige medlemmer gjennom årene. Fryd & Gammen spilte til dans, men holdt seg ellers ute av rampelyset fram til 1991. Da ga de ut sitt første album, med tittelen “Midt i trafikken”. Det andre albumet, med tittelen “Bare… Fryd & Gammen”, kom ut i 1994.

I 2000 tegnet bandet kontrakt med Tylden & Co. Da besto bandet av Jan Erik Aaserud, Kai Robert Johansen, Svein Morten Haugerud, Svein Egil Bjørge, Vegar Åslund og Harald Kulstad. De slapp sitt tredje album i 2001. Dette albumet het “Bryllup på slottet”, og tre av sangene på albumet var en hyllest til kronprinsesse Mette-Marit. I forbindelse med denne platelanseringen, ble Fryd & Gammen også invitert til å spille på tysk TV, der de fremførte sangen “Mette-Marit”.

Fryd & Gammen 02

Kai Robert Johansen sluttet i bandet to år senere, og begynte som soloartist. Han ble etterfulgt av Tommy Tungvåg, som er sønnen til Arnstein Tungvåg i Dænsebændet. Det fjerde albumet til Fryd & Gammen kom i 2004, og het “Musikk er livet”. Albumet “Damenes” kom i 2007. Denne utgaven av bandet ble lagt ned i 2007, men Fryd & Gammen gjenoppsto i ny utgave samme år, og begynte å spille mer coverlåter og nyere countrylåter.