Musikkprodusenter jobber med å mikse musikk, skrive låter, velge låter og arrangere musikk for artister. Dersom man har lyst til å bli musikkprodusent, er det lurt å ta en utdanning innen dette fagområdet. Da lærer man lydteori og komposisjon. Man kan lykkes også uten utdanning, men det kan være fint å ha et eksamenspapir å vise fram når man skal søke på en jobb.

mixerTidligere jobbet musikkprodusenter mest i studio, men i dag er det veldig mange yrkesmuligheter for en produsent. Man kan jobbe for orkestre, skoler eller som frilans. Man kan også bli produsent for videospill eller spilleautomater. Nesten alle spill inneholder musikk, og ettersom musikken kan være veldig viktig for et spill, pleier spillutviklerne å leie inn eller ansette egne musikkprodusenter.

Man trenger ikke å gå på skole for å utdanne seg som musikkprodusent. Det finnes mange kurs på nettet, blant annet hos Musikkpedagogikk.no. Nettkurs har den fordelen at man kan studere samtidig som man jobber og har familie, og det er aldri for seint å utdanne seg. De fleste musikkprodusenter jobber frilans, derfor vil lønnen variere etter antall oppdrag. Når man har den nødvendige kompetansen, kan man kontakte spillutviklere, eller sjekke på nettsidene deres om de har ledige stillinger. De fleste spillutviklere utlyser jevnlig ledige stillinger, som regel på sin egen hjemmeside. Derfor må man sjekke disse sidene ofte og søke tidlig når de trenger en ny produsent.

music producerÅ lage musikk til spill er spennende og utfordrende, og man kan ta på seg enkeltjobber eller bli fast ansatt. Som regel vil man få enkeltjobber i starten, men dersom man gjør suksess, kan man få en fast jobb, som gir bedre lønn og flere oppdrag. Konkurransen om slike oppdrag kan være hard, men da gjelder det bare å holde ut og fortsette å søke til man lykkes.