madonna 1Artisten Madonna heter egentlig Madonna Louise Veronica Ciccone. Hun ble født 16. august 1958, i Bay City i Michigan. Hun slo igjennom som artist i 1982, og har dermed vært i underholdningsbransjen i over 30 år. På den tiden har hun solgt over 300 millioner plater, og har blitt et kjent navn over hele verden. Ingen andre kvinnelig rockeartist har solgt flere album i det 20.århundre. Madonna er også den artisten som har fått flest MTV-priser. Til sammen har hun blitt tildelt 24 slike priser i ulike kategorier.

I tillegg til å være sanger og låtskriver, er hun også plateprodusent, filmprodusent, filmregissør, musiker, motedesigner, danser, forfatter og skuespiller. Hun har sitt eget plateselskap, som heter Maverick Entertainment. Plateselskapet ble startet i 1992, og flere kjente musikere, som Alanis Morissette, Prodigy og Muse, har gitt ut album på dette selskapet. Madonna har laget flere barnebøker og deltatt i 22 filmer. De moralske barnebøkene hennes har fått mye oppmerksomhet, og har blitt oversatt blant annet til norsk.

madonna 2Madonna var nummer tre i en søskenflokk på åtte. Hun begynte å spille piano og danse ballett da hun var veldig ung, og senere begynte hun å spille teater. Karrieren hennes startet i bandet Breakfast Club. I 1980 forlot hun dette bandet og startet sitt eget band. Hun ble etter hvert oppdaget av DJ og plateprodusent Mark Kamins, som sendte en demo av henne til Sire Records. Der fikk hun platekontrakt. Hun ga ut sitt første album i 1983, og albumet gjorde henne kjent også utenfor USA.

Fram til i dag, har Madonna laget 12 studioalbum, 6 samlealbum, 3 konsertalbum og 3 album med filmmusikk. Studioalbum nummer 13 er på vei, og skal etter planen komme 6. mars 2015. Man kan lese mer på hennes offisielle nettside Madonna.com. Der kan man også finne ut mer om det kommende albumet. 33