Michael JacksonMichael Joseph Jackson ble født i 1958 og døde i 2009. Han har fått tilnavnet “kongen av pop”, og er den mest suksessrike artisten noensinne. Han bidro mye til musikken, men tilførte også mye nytt til dans og mote. Han var også en veldig omtalt mann, ikke bare i musikkens verden. Michael Jackson var yngst av åtte søsken, og debuterte som musiker allerede på midten av 1960-tallet. Faren skal ha tvunget ham og fire av brødrene til å øve, ettersom faren var fast bestemt på at de skulle lykkes som musikere. De fikk ikke leke med andre barn, og dette sies å ha preget Michael Jackson for resten av livet.

Gruppen The Jackson 5 oppnådde også suksess etter mange års strev, men Michael og brødrene måtte ofre mye for suksessen. De måtte opptre, de ble intervjuet og tatt bilder av, og fikk ikke leke. Michael Jacksons solokarriere startet i 1971, og han ga ut den første solosingelen i 1972, men det var først da han kom i kontakt med plateprodusenten Quincy Jones at karrieren tok av. I 1979 solgte albumet Off The Wall 20 millioner eksemplarer, og fire av sangene fra albumet kom inn på Topp 10.

Michael Jackson 02Michael Jackson hadde en lang karriere med både oppturer og nedturer. Han ble blant annet anklaget for å ha hatt utuktig omgang med barn. Jackson forklarte selv at han likte å være i nærheten barn fordi han ikke hadde noen egen barndom. Gjennom å se på at barn lekte, følte han at han gjenopplevde det han selv hadde gått glipp av, og det ble aldri bevist at Jackson hadde antastet noen av barna. Stress, barndomstraumer og helseproblemer førte dessverre til at Jackson ble avhengig av sterke medisiner, og det var også en overdose av medisiner som førte til at han døde.