Ole Ivars startet i 1964, og er fortsatt aktive. Fram til nå har de gitt ut 45 album, og vunnet mange gullplater, platinaplater, samt åtte Spellemannspriser, inkludert Årets Spellemann i 1999. To av bandets opprinnelige medlemmer er fortsatt med.

Ole Ivars 01

Bandet ble startet av vokalist Ivar Grønsveen og Ole Ødegård. Det opprinnelige bandet de spilte i, het The Tainix, men de bestemte seg for å bytte navn, og bruke sine egne fornavn i bandets navn, inspirert av svenske band som Sven-Ingvars. Bandet slo gjennom i 1968, med sangen “Regnets rytme”, som solgte til gull. De fikk også sølvplate for den første LP-en de ga ut, og ble dermed det første norske bandet som solgte mer enn 25 000 eksemplarer av én plate.

Vokalisten Iver Grønsveen døde i 1973, men bandet valgte å fortsette. Den nye vokalisten ble Lasse Johansen. Bandet ble brukt som husorkester i en TV-serie på midten av 70-tallet, og ble dermed et kjent navn. Som mange andre lengelevende band, har også Ole Ivars byttet medlemmer flere ganger. I 1978 forlot Ole Ødegård bandet, sammen med vokalisten og saksofonisten. De dannet et eget band, som het Ole Ivars Veteraner. Bandet Ole Ivars fortsatte også å spille, og de to nesten identiske navnene skapte litt forvirring blant konsertarrangører. Bandet Ole Ivars ga seg i 1982, og da byttet Ole Ivars Veteraner navn til Ole Ivars.

Ole Ivars 02

I 1983 overtok William Kristoffersen som bassist i bandet, og han har etter den tid skrevet de fleste sangene deres. Ole Ivars har mottatt kulturpriser og blitt kåret til Tidenes Norske Danseband. Bandet har deltatt i Melodi Grand Prix, og de spilte under åpningen av operaen i Oslo. Som eneste danseband noensinne har de også spilt på VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen i Oslo. I 2014 ble det laget en teaterforestilling basert på noen av sangene deres.