Taylor Swift 1989 albumcoverDet er kun snakk om få måneder til popstjernen Taylor Swift entrer scenen i Oslo Spectrum. Hvis du ønsker å sikre deg billett til konserten 9. mars må du forte deg, for nå meldes det om få billetter igjen.

Den amerikanske popstjernen Taylor Swift kommer tilbake til Norge for å holde konsert allerede 9. mars 2016. 25 åringen har vært her før og sunget for fulle hus. Norgesbesøket er en del av hennes verdensturnè i forbindelse med albumet 1989 som har fått strålende mottakelser verden over.

Ble historisk
Taylor Alison Swift ble født 13. desember i 1989 og har blitt kjent både som sangerinne, låtskriver og skuespiller. Hun vokste opp i Wyomissing, i delstaten Pennsylvania før hun flyttet til Nashville i en alder av 14 år, for å starte på en musikkarriere innen countrysjangeren. Hun signerte med det uavhengig plateselskapet Big Machine Records og ble den yngste låtskriveren noensinne leid inn av Sony / ATV Music Publishing House. Utgivelsen av Swifts selvtitulerte debutalbum i 2006 markerte starten på hennes internasjonale karriere som countrysangerinne. Hennes tredje singel, “Our Song”, gjorde henne til den yngste personen til å egenhendig skrive og fremføre en låt som gikk rett til topps på listen Hot Country Songs Chart i USA. Dermed ble Taylor Swift historisk, men dette var bare starten på noe som skulle bli så mye større enn som så.

Nye Grammy-priser
Grammy Awards TaylorSwifts andre album, Fearless, ble utgitt i 2008. Løftet av singlene “Love Story” og “You Belong With Me,” ble albumet Fearless det mest solgte albumet i 2009 i USA. Albumet, som krysser pop og countrysjangeren på en svært elegant måte, vant fire Grammy Awards, noe som gjør Swift til den yngste noensinne som har vunnet tittelen Album of the Year i USA. Swifts tredje og fjerde album, Speak Now fra 2010 og Red som ble utgitt i 2012, solgte begge mer enn én million eksemplarer i løpet av den første uken av deres amerikanske utgivelse. Igjen ga albumene henne Grammy priser og ble en stor suksess verden over. I fjor, altså i 2014 ga Swift ut sitt femte album, et mer pop-fokusert album med tittelen 1989. Dette albumet solgte mer den første uken enn hennes første fire album, noe som gjør henne til den første og eneste som har klart å ha gitt ut tre album som selger mer enn én million eksemplarer på kun en uke etter utgivelsen.

Verdens best betalte artist
Norgesaktuelle Taylor Swift har også valgt å satse på en skuespillerkarriere. På filmlerretet debuterte hun i 2009 som seg selv i filmen Hannah Montana: The Movie. Hun deltok også dette året i konsertfilmen med The Jonas Brothers. Året etter fikk hun en rolle i den romantiske komedien The Valentine’s day, hvor hun spilte Felicia. Hun spiller også i The Lorax fra 2012 og i 2014 spilte hun Rosemary i science fiction filmen The Giver. Det er altså et multitalent som kommer til Oslo 9. mars 2016. Det sies at hun tjener rundt 8 millioner kroner om dagen, noe som gjør henne til den artisten som tjener best i hele verden for tiden.