the beatlesDen engelske gruppa The Beatles er et av tidenes største rockeband, og musikken deres lever fortsatt videre i dag. Medlemmene i gruppa var James Paul McCartney, John Winston Lennon, George Harrison og Richard Starkey (Ringo Starr). De ga ut sin første singel i 1962. Singelen het “Love Me Do”, men ble ingen stor suksess. Den andre singelen de ga ut kom i 1963, og het “Please Please Me”. Denne singelen gikk til topps på hitlistene i Storbritannia, og eventyret var i gang.

The Beatles slo igjennom i USA i 1964, med sangen “I Want to Hold Your Hand”. Bandet var en av de mest populære gruppene gjennom 1960-tallet. The Beatles ble oppløst i 1970. I løpet av de årene bandet eksisterte, hadde de stor påvirkning på datidens ungdomsgenerasjon. Det er anslått at The Beatles har solgt mellom 1 og 2,5 milliarder album verden over. Ingen andre grupper kan vise til lignende salgstall. Bandet påvirket også moten og kulturen på 60-tallet. I tillegg til plater, laget de flere filmer med egen musikk, og de fikk en ikonstatus som aldri har forsvunnet. The Beatles er fortsatt beundret.

The Beatles color

The Beatles turnerte både i Europa, USA og Asia. Det ble ofte stort oppstyr når de kom, og senere i karrieren sluttet bandet med å spille konserter, nettopp fordi det ble mye kaos før og under opptredenene deres. I 1967 utga de albumet “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, som mange regner som deres beste album. På dette albumet lot de som de var et annet band. I 1968 dro bandet til India for å studere meditasjon. Ikke så lenge etter begynte det å bli uenigheter i bandet, og de fikk økonomiske problemer. The Beatles ble oppløst i 1970, men de forandret popmusikken for alltid, og fortsetter å påvirke nye generasjoner også i dag.