Film og musikk hører sammen, og selv om det lages mange musikaler, er det ikke alltid musikalene som kan by på den beste musikken. I denne artikkelen nevnes fem filmer med bra musikk, men andre vil kanskje ha andre favorittfilmer, så det hele handler litt om smak og behag.

snf“Saturday Night Fever” er en film fra 1977. Den ble det store gjennombruddet til skuespilleren John Travolta, og musikken fra Bee Gees bidro til at filmen ble en suksess. Flere andre kjente artister bidro også til at dette filmalbumet solgte mer enn 15 millioner eksemplarer. Filmen er disko i et nøtteskall, og det er mange musikalske høydepunkter i filmen. De fleste vil nok ta med denne filmen på Topp 5 listen over filmmusikk.

The Beatles lagde flere spillefilmer der de brukte egen musikk. “A Hard Day’s Night” er en av de mest kjente filmene deres, og handler om en typisk dag i livet deres. En annen av filmene til The Beatles var “Help!” Denne filmen kom i 1965, og regnes som den aller beste filmen de laget. Begge disse filmene er fulle av musikk fra The Beatles, og gruppens medlemmer opptrådte også selv i filmene.

pr“Purple Rain” er en film med musikk fra Prince. Han ga også ut et album med samme navn. Filmen kom ut i 1984, og selv om filmen i seg selv ikke er spesielt bra, er musikken virkelig bra. “Purple Rain” er den mest kjente sangen fra filmen, men filmen inneholder også mange andre høydepunkter.

“The Bodyguard” er en film som ofte nevnes blant de beste når det kommer til musikken. Whitney Houston spilte hovedrollen i filmen, og framførte også musikken. Både filmen og musikken oppnådde kommersiell suksess, og spesielt singelen “I Will Always Love You” ble en stor hit som lå høyt på listene.