Dansebandsjangeren stammer egentlig fra popmusikken som oppsto på femtitallet og sekstitallet. Selv om de fleste dansebandene opprinnelig kom fra Sverige, dukket det tidlig opp noen få norske band. Et av dem var Torry Enghs. Torry Enghs orkester startet i 1969. Bandet kom fra Toten, og ga ut sin første singel i 1970. Sangen het “Hippie Hege”, og solgte til sølvplate i 1970. Singelen ble senere lansert både i Norge, Sverige, Tyskland, England og Spania. I starten spilte bandet alt fra lett popmusikk til jazz, og de fremsto som et storband med blåserrekke. Senere begynte de å satse på norsk dansemusikk.

Torry Enghs 01

Bandets navn kom fra de to grunnleggerne, som var Trond “Torry” Eliassen og Arild Engh. I starten var det hele åtte medlemmer i bandet. Bandet byttet ut musikere mange ganger gjennom årene. Den første utskiftingen av musikere skjedde i 1973. Bare Trond Eliassen ble igjen av de opprinnelige medlemmene, og det nye bandet spilte som backingband for Dag Spantell. Dette samarbeidet varte til 1975. Da startet Eliassen en ny sekstett som på 1980-tallet fokuserte på dansebandmusikk. De spilte mest live, og utga ingen album.

Torry Enghs 02

Bandet ble oppløst på slutten av 1990-tallet. Deretter fulgte en tvistesak om retten til bandets navn. Da Ivar Georg Hansen startet det nye bandet i 2001, fikk de navnet Nye Torry Enghs. Bandet Torry Enghs hadde et lite comeback i årene 2004 til 2007. Bandet ga ut albumet “100 % Torry Enghs”, som inneholdt mange av bandets tidligere låter, i tillegg til en ny låt fra Sverige. Bandets karriere strakte seg over 40 år, og grunnleggeren Trond Eliassen var en pioner innen dansebandsjangeren. Da Torry Enghs ble startet i 1969, var dette en ny musikksjanger i Norge. Da Trond Eliassen døde i 2014, ble han hyllet av alle innen dansebandsjangeren for alt han har tilført den norske dansebandmusikken.